Personlig kemi som säljer

Vill du lyckas med försäljning måste du förstå att personkemi är en stor faktor i bestämmande processen om kunden köper eller ej. Detta kan till och med vara viktigare än den faktiska tjänst eller produkt du försöker sälja. 

Alla företag letar desperat efter "personal som kan sälja". Och kan ni inte idag leverera de säljresultat som krävs - är inte första steget att sätta nya mål utan istället att få rätt människa på plats OCH få fel människor att inse att de ska sluta. Personal med rätt kemi kommer till sin arbetsplats för att de är extremt positivt inställda till företaget, sina medarbetare och framförallt sina kunder. De har en passion för hälsa som lätt smittar av sig och de vill alltid kundens bästa. En anställd som mest är intresserad av att själv glänsa och uppnå egna fördelar är inte en anställd som kan sälja.
 
Har du rekryterat rätt får du en medarbetare som har full passion för det som skall göras varje dag. De vet att människor köper från dem de gillar och känner sig trygga med. Precis som att de undviker att göra affärer med människor som de inte gillar och som får dem att känna sig otrygga. 
 
Din rätta medarbetare har förmåga att skapa god personlig kemi med kunden eftersom de är en ”people person”, de förstår att man inte kan behandla alla sina intressenter på samma sätt och att kunden behöver hjälp med att ta beslut som är långsiktigt gynnsamma.
 
Här är 10 egenskaper som vi gillar hos andra: 
 
Vänliga
Artiga
Försiktiga
Kommer i tid
Visar respekt
Har gemensamma intressen
Är bra på att lyssna
Visar ett genuint intresse 
Ställer frågor där personen för prata om sig själv
Är hjälpande och hittar lösningar
 
Saljande kemi
 
Bli bättre på att lyssna
En av de viktigaste egenskaperna som en populär människa har är deras förmåga att lyssna. Att lyssna är väldigt enkelt, men ändå gör majoriteten inte det. 
 
För att lyssna behöver du först ställa bra frågor. Ingen vill egentligen erkänna att vi är mest intresserad av oss själva, men så är det. De flesta tycker därför verkligen om att prata om sig själva. Och när du får dem att göra det så kommer de att gilla dig. Personal - med en personkemi som verkligen säljer - känner till detta faktum. De ställer frågor som ”Vad gör du idag för att hålla dig i form”? eller ”Har du varit medlem på ett gym förut"? Ställ bra frågor som sätter kunden i fokus och sedan intar du bara din position som en aktiv lyssnare. Lyssna på svaret, nicka aktivt för att sedan lyssna igen. Fortsätter med följdfrågor och gräve djupare. När du gör detta kommer personen att känna sig bekväm, glad, uppmärksam och allt eftersom litar personen på dig mer och mer.
 
Känner du igen dig? Innehar du dessa egenskaper? I så fall grattis - du har stora förutsättningar att lyckas inom gymbranschen.
 
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB