Är du en uppskattad chef?

Hur du utövar ditt ledarskap inverkar i hög grad på hur dina medarbetare mår och presterar. Vilken sorts chef är du egentligen?

Rätt hanterat är ledarskapet ditt verktyg för att få medarbetarna att må bra. Men fel eller bristfälligt utövat kan ditt sätt att leda bidra till eller till och med skapa ohälsa.
 
Det är alltså av största vikt att du tar din roll som ledare på allvar, visar moraliskt mod och vågar ta tag också i svåra saker. Problemet på många arbetsplatser är faktiskt inte för mycket ledning, utan för lite.
 
Det finns olika typer av chefer och ofta är det bra att stanna upp och rannsaka sitt sätt att agera. Enkelt presenterat kan man dela upp chefstyper i grupper:
 
Humanisten -  Kompis med alla, har dock få visioner och bristande planeringsförmåga.
 
Kreatören - Sprutar ur sig idéer och projekt, missköter relationer, planering och instruktioner.
 
Låt gå-chefen - Låter medarbetarna ta det mesta ansvaret utan att lägga sig i.
 
Entreprenören - Genomför förändringar, struntar i det sociala klimatet.
 
Byråkraten - Kräver ordning och reda, saknar visioner.
 
Transformatorn - Arbetar informellt, lockar fram engagemang och inspirerar sina medarbetare.
 
Den fullkomliga - Är en naturbegåvning, uppskattad och duktig på det mesta.
 
Är du som Kreatören bör du se upp. Ditt sätt att leda rankas som mest stressande av medarbetare. 85 procent mår dåligt av denna chefstyp. Byråkraten klarar sig hyggligt, men de minst stressande chefstyperna är Humanisten, Transformatorn och Den fullkomliga. De får medarbetare att trivas bäst och stressa minst.
 
Dina medarbetare har full koll på dig som chef
Dina medarbetare är medvetna om din betydelse för att de ska må väl. De håller ögonen på dig, värderar det du gör och följer ditt exempel. Enligt en Sifo-undersökning uppger så många som 75 procent att de anser att chefen är mycket viktig för arbetsmiljön. Bara 2 procent tycker att chefen inte spelar någon roll alls.
 
På arbetsplatser där man undersökt sambandet mellan hälsa och ledarskap har man funnit att de grupper där medarbetarna är nöjda med sin chef, där de trivs, känner trygghet, tillit och får stöd och uppmuntran, är antalet sjuka lägst.
 
Våga ifrågasätt ditt agerande och förändra ditt beteende där det behövs
På ert gym är där säkert en hel del utmaningar att kämpa med. Konkurrensen ökar, tempot trappas upp och kraven stiger. Därmed höjs hela tiden ribban för vad du och ditt team ska prestera. Som chef är det din uppgift att se till att dina medarbetare har förutsättningar att klara de nya utmaningarna. 

Skyll inte allt på bristande resurser. Ditt viktigaste redskap är ditt sätt att förhålla dig till dina medarbetare. Det som präglar en god arbetsmiljö och skapar engagemang är att de som verkar i den känner delaktighet och kan påverka. Våga ifrågasätta dig själv med jämna mellanrum. Agerar du så här:
 
* Du frågar medarbetarna hur de mår och har tid att lyssna på svaret.
 
* Du välkomnar medarbetarnas egna lösningar.
 
* Du lyssnar och lär av dina medarbetare.
 
* Du delegerar, ger ansvar och erbjuder stöd.
 
* Du är tillgänglig för dina medarbetare.
 
* Du ser till att alla får utveckla sin kompetens och kan växa.
 
* Du uppmuntrar och ger feedback.
 
* Du stämmer av dina medarbetares resultat mot tydliga mål och kvalitetskrav.
 
* Du sätter gränser och vågar ta obekväma beslut om det behövs.
 
Om du inte utför ovan är det kanske dags att göra en förändring och "ta ditt ledarskap till nästa nivå”?
 
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB