Dags att möta nya kunder på en ny arena

Den klassiska gymbranschen erbjuder idag en miljö som lockar cirka 20 procent av befolkningen. Nya alternativ dyker hela tiden upp för resterande 80 procent.

För att nå en större marknad - kan ditt gym öppna upp en liten filial på ICA Maxi, Stadium eller kanske i en Bauhaus affär? Varför inte - det kan vara en riktigt bra ide att lämna gymmets väggar och gå ut på en annan arena för att möta fler och helt nya kunder. Din filial kanske ska erbjuda kost- och livsstilsrådgivning inkluderande några testenheter? Eller en 80 kvm stor PT-studio, en annan ide kan vara 20-minuters Yogapass i vanliga kläder (behövs inget ombyte)? Oavsett koncept - iden är att möta fler och helt nya kunder på en ny arena.
 
Walgreens öppnar viktminskningscenter
I USA meddelar nu Walgreens att man kommer att börja med viktminskningskoncept via bolaget Jenny Craig. Walgreens som grundades 1901 är från början ett apotek men som genom åren har utvecklats till ett "neighborhood health, beauty and retail destination”. Verksamheten har idag mer än 18 750 egna affärer i 11 olika länder. Genom ständig innovation och att alltid vara nära kunden har Walgreens byggt ett enormt starkt varumärke.
 
Walgreens och Jenny Craig, i ett samarbete, satsar på att öppna 100 stycken "Jenny Craig at Walgreens” center i 20 olika stater. Allt kommer att starta i Dallas, Houston, Philadelphia och Phoenix för att därefter utvärdera upplägget innan man går vidare på andra orter. Dessa verksamheter kommer att erbjuda viktminskning i form av enskild rådgivning, anpassad måltidsplanering och leverans av hälsosam färdigpaketerad mat. 
 
Jenny Craig är ett etablerat viktminskningskoncept som tidigare ägdes av North Castle som samtidigt ägde gymkedjan Curves (små studios endast för kvinnor). Dock sålde North Castle verksamhet Curves under 2018 och Jenny Graig i april 2019. Nu försöker alltså Jenny Graig agera på egen hand utan kopplingen till Curves.
 
"Lanseringen av Jenny Craig på Walgreens kommer att utöka vår förmåga att locka ännu fler konsumenter över hela landet. Vi kan ge dem vårt vetenskapligt beprövade och innovativa erbjudande som inkluderar personlig coaching, anpassade måltidsmenyer samt en bekväm hemeverans hemma av vår hälsosamma och goda mat. Det kommer att passa Walgreens kunder perfekt”, menar Monty Sharma, VD för Jenny Graig.
 
Walgreens försöker hela tiden hitta nya hälsokoncept som ska stärka deras erbjudande. Sedan tidigare har Walgreens igång diagnostiska laboratorietester, primärvård, akutvård, tand- och optiska tjänster på utvalda orter.
 
Även CVS satsar på wellness
Walgreens är inte det enda apoteket som expanderar mer till ”wellness". Tidigare tillkännagav CVS att de framöver vill öppna 1 500 wellnessbutiker, kallade HealthHUB-butiker. Dessa studios kommer att erbjuda dietisttjänster, hälsoscreeningar och yogarum. CVS har redan öppnat en pilot HealthHUB i Houston.
 
Att denna form av utveckling även kommer att ske i Norden är ganska säkert. Frågan är vem som på allvar tar första stegen...
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB