Ligger du i framkant med video?

Video, video, video - alla marknadsföringsgurus propagerar för vikten av att satsa på film. Video bygger förtroende, skapar känslor och förbättrar möjligheten att sälja.

Människans beteende genom åren förändras och just nu älskar vi rörligt media. Tänk dig själv om du söker efter information - du hittar det du söker efter och nu får du chansen att fördjupa dig antingen genom att läsa en text eller se på en film, vad väljer du? Om du är som majoriteten svarar du - film. I en undersökning från mjukvaruföretaget Wyzowl kom det fram att hela 79 procent hellre skulle titta på en video för att lära sig om en produkt än att läsa en text.

Youtube ökar sin trafik dramatiskt år för år och sägs ha 1 miljard användare vilket är nästa en tredjedel av alla internetanvändare. Facebook, Snapchat, Instagram förbättrar hela tiden sina plattformer för att göra plats för mer video och förenkla processen att ladda upp och spela filmer. Cisco Systems (som är ett amerikanskt globalt företag med produkter och tjänster inom nätverk och datorkommunikation) förutspår att redan 2019 kommer nästan 80% av all trafik på internet att vara rörligt innehåll. Även om detta påstående kan tyckas vara orimligt är ändå budskapet tydligt - videoformatet för att förmedla information är här för att stanna. För rörlig bild har en förmåga att dra ögat till sig och fånga tittarens uppmärksamheten bättre än något annat media. På en skala 1 - 10, hur långt framme är just ditt gym med att använda video i sin marknadsföring?

Produktion av film har funnits i över 100 år men aldrig har det varit enklare och mer kostnadseffektivt media att skapa. Den tekniska utvecklingen - inte minst tack vara mobilen - gör att det finns smarta och billiga lösningar där du själv kan skapa video. 

Video är en konkurrensfördel
Låt oss vara ärliga - de flesta gym ser likadana ut och innehåller ett liknande utbud. Från kundens ögon är det inte mycket skillnad och ändå strävar de flesta efter att vara unika. En konkurrensfördel kan definitivt vara hur du paketerar och exponerar dina marknadsföringsbudskap. Där är just nu "en lucka" där du blir unik om du använder film. Om du surfar runt bland din kollegor hemsidor, hur många av dem använder hela tiden video som ett sätt att få ut sina budskap? Troligtvis väldigt få och kanske ingen - missa därför inte detta tillfälle där du just nu kan dominera.

Video skapar ett känslobaserat engagemang
Man brukar säga att vänster hjärnhalva styr saker som logik, resonemang, matematik, struktur, och att höger hjärhalva är mer för passion, känslor, kreativitet och skratt. Det överlägset bästa sättet att påverka en individ är att agera i den högra hjärnhalvan. I film kan du utnyttja delar som bilder, ljud, ord, ansiktsuttryck och musik - gör du det rätt hamnar snabbt tittarens tillstånd i högra hjärnhalva. För tack vara att fler sinnen blir aktiverade framkallas enklare känslor som exempelvis glädje, ilska, medkänsla eller sorg. Om du får igång dina kunder känslomässigt kommer de också mer knyta an till ditt varumärke och ta till sig dina budskap. Oftast vill du uppmuntra dina potentiella kunder att utföra en önskad handling – då är det mest effektivt att kommunicera via video. Det kan handla om att du vill att de ska dela ett inlägg, fylla i ett formulär, ladda ner en e-bok med en massa hälsotips eller att du vill att de ska köpa något.

Video säljer
Det finns många anledningar till varför video är säljande. En av dem är baserad på att film konsumeras väldigt enkelt i mobilen. Och videokonsumtionen är som störst i mobilen, det finns undersökningar som visar att hela 90 % av alla filmer som konsumenten tittar på sker i mobilen. Med film kan du effektivt bygga ett förtroende och skapa en långsiktig relation med dina presumtiva kunder. Ger du dem sedan en film med användbar och intressant information - ja då kommer de också att köpa. 

Ju fler nya intressenter du kan presentera ditt erbjudande för desto mer säljer du. Och vilket media delas mest på sociala medier - video! Det är upp till 1 200 % större sannolikhet att en individ engagerar sig, gillar, delar, eller kommenterar videoinlägg än andra inlägg i sociala medier.

Tillhör du dem som gärna kommunicerar via e-post? Använd då ordet ”video” i din ämnesrad och lägg in en länkad bild på en video i ditt mejl. Resultatet blir en dramatiskt högre öppningsfrekvens, ofta en förbättring på minst 20 %. När mejlet väl är öppnat uppfattas det genom video som mer personligt och nyfikenheten gör det svårt för mottagaren att inte klicka på den länkade bilden för att se vad videon innehåller. Genom en hög öppningsfrekvens och riktigt bra CTR kommer du att sälja mer via din e-post kommunikation.

Läs mer om vilka olika typer av videos du kan producera här >>

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo