Nordic Wellness öppnar nytt affärsområde

Nordic Wellness flyttar in i livsmedelsbutikerna via ett samarbete med Brödverket.

Nordic Wellness med sina 260 klubbar och ca 325 000 medlemmar är i särklass Sveriges snabbaste växande gymkedja. Målet är att år 2023 driva 300 gym. Och nu öppnar Nordic Wellness upp ett nytt affärsområde - att sälja proteinbröd i matbutiker.
 
Detta möjliggörs genom ett samarbeta med Brödverket. Brödverkets produkter säljs i dagligvaruhandeln och deras affärsidé är att erbjuda goda innovativa produkter med hög kvalitet inom gruppen bröd, kakor och kex.
 
I ett nytt samarbete med gymkedjan Nordic Wellness paketerar Brödverket nu om sitt ”proteinbröd” till en tydlig Nordic Wellness profil. Proteinbröden lanseras successivt i livsmedelsbutiker över hela landet och kostar ca 27 kr per styck i butik.
 
"I början av året satt jag på spinningcykeln i Nordic Wellness lokaler i Eriksberg, Göteborg och då dök en spontan tanke upp om att eventuellt göra en co-branding för att ge proteinbröden en nykick. Tanken om Nordic Wellness Proteinbröd var född”, säger Anders Nilback VD på Brödverket.
 
Proteinbröd och Proteintoast har funnits sedan 2013 och de blev genast en stor succé. Försäljningen har de senaste åren varit relativt stabil och legat kring totalt ca 1 miljon konsumentförpackningar per år.
 
Linda Adehög, Marknadschef på Nordic Wellness, menar - "Vi är mycket glada över samarbetet med Brödverket. Vi är positiva till att bredda vårt varumärke och möjligheten att nå ut till en stor mängd dagligvarubutiker kändes rätt i tiden. De två bröden ligger helt i linje med vår friskvårdsstrategi om att äta rätt i kombination med träning”.
Last modified on tisdag, 22 september 2020 11:16
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB