HTA når framgång i Malmö

Ett lokalt träningsföretag - med mycket fokus på kunden och kompetensutveckling, där har du några av framgångsfaktorerna för Health & Training Academy.

Health & Training Academy AB, startades 2002 av Lise-Lott och Patrik Ljung. Deras mål var att skapa ett av Sveriges modernaste träningscenter och att på professionell basis bidra till en effektivare träning - inspirera och hjälpa människor till en sundare livsstil.
 
De första åren hyrde Lise-Lott och Patrik in sig på olika träningsanläggningar i Malmö. De arbetade som personliga tränare och föreläsare åt både privatpersoner och företag. Både Patrik och Lise-Lott har en gedigen utbildning och bakgrund ifrån idrotten och de träffades på GIH i Stockholm, började som PT 1999 på Grand Hotel i Stockholm och var ibland de första personliga tränarna i Sverige.
 
År 2009 togs ett stort steg i utvecklingen - Health & Training Academy blev ansvariga för driften av gym, gruppträning och barnträning på Kockum Fritid i Malmö. Gymytan och gruppträningsytan är på totalt ca 4 000 kvm. Kockum Fritid är Skånes i särklass största multianläggning för idrott och aktivitet. HTA´s vision är att skapa bättre träningsmöjligheter för alla och därför utvecklar de hela tiden olika träningsformer för alla åldrar och förmågor.
 
Den senaste strategin som givit väldigt stor framgång är olika träningskurser som är under en period av 4-5 veckor. Exempel på kurser är ”Kom Igång”, ”Stark Tonåring”, ”HIIT Kondition” och ” Stark Senior”. Intresset för att träna i kursform är enormt stort och är något HTA tror kommer vara framtidens melodi både för dem själva och troligtvis hela branschen.
 
Inom loppet av 10 år har verksamheten på Kockum Fritid vuxit till över 3 500 medlemmar. En utveckling som talar för sig själv. Idag jobbar ett trettiotal instruktörer med allt från gym, gruppträning, barnträning och personlig träning.
 
"Trots den enormt hårda konkurrensen som råder i träningsbranschen har vi tillsammans med Kockum Fritid skapat den största fristående träningsaktören i Malmö. Nu har vi över 3 500 tränande kunder på gym & gruppträning plus ca 200 barn som varje termin är delaktiga i vår populära barnaktiviteter", säger Lise-Lott Ljung.
 
HTA textbild
 
Ägarna bakom Health & Training Academy har hög prioritering på att hela tiden både inspirera och kompetensutveckla kunderna och personalen. På kort tid har man därför engagerat kända profiler som exempelvis Anna Ottosson, Monika Björn och Linus Johansson. Dessa profiler har varit på plats på Kockum Fritid i Malmö för att sprida sin kunskap. 
 
Olika upplägg inom Personlig Träning är något som HTA alltid försöka lyfta till nya nivåer.  Med över 20 års erfarenhet av att träna klienter på alla nivåer genom kunskap, effektivitet och glädje vet HTA hur man får bästa resultat med individ baserad träning. Health & Training Academy har också valt att samarbeta med Peter Cederholm ifrån Scandinavian Top Team för att utveckla verksamheten. Peter har jobbat många år inom SATS koncernen och varit PT-ansvarig i Norden. Just nu har HTA 4 st Personliga Tränare och 1 st Performance Coach engagerade och här finns program för alla olika önskemål.
 
"Med ett stort intresse för folks hälsa så fokuserar vi på kunskap och kvalitet vilket verkligen hjälpt oss i vår framgång. Och att vi är så familjära och att vi jobbar väldigt nära våra kunder som självklart är det viktigaste. Och resultatet visar sig - när vi nu kan konstatera att vi har ökat omsättningen med 700 000 kr från 5,9 miljoner till nu 6,6 miljoner kronor. Dessutom har vi nu det högsta kreditbetyget AAA vilket endast drygt 2 % av alla aktiebolag når. Självklart något vi är nöjda med", menar Patrik Ljung.
 
Som summering kan vi konstatera att HTA´s verksamhet är stor men ändå personlig - en kombination som brukar vara svår att uppnå. Framtida målet är nu att inom två år komma upp i 5 000 aktiva medlemmar på Kockum Fritid. Det är ett högt mål - men det är absolut fullt möjligt. Detta eftersom den nuvarande utvecklingen fortsätter att visa positiva siffror, den enorma inflyttningen till området Västra Hamnen samt det genuina samarbetet med Kockum Fritid.
 
 
Rate this item
(0 votes)
Last modified on lördag, 04 januari 2020 17:26
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB