ICA och Friskis&Svettis i nära samarbete

ICA och Friskis&Svettis ingår ett långsiktigt samarbete med ambitionen att tillsammans förbättra folkhälsan i Sverige. 

Kost och rörelse är tätt sammankopplade och driver varandra. Tränar vi mer frekvent ökar vårt intresse för hälsosam mat. Och vice versa. Genom att guida och inspirera till hälsosamma val vill de två aktörerna inom mat respektive rörelse få fler att motiveras till en sundare vardag och livsstil.
 
Som underlag till samarbetet anlitades analysföretaget Augur. De frågade drygt 2100 personer om deras kost- och träningsvanor, och framförallt deras motivation, variation och ursäkter kopplat till kost, rörelse och hälsa. Alla svar och analyser är sammanställt i en rapport som kallas ”Svenska folkets träningsbekännelser”. 

Här fick man fram att individen säger att de tränar mer än vad vi faktiskt gör. Att färre än hälften är nöjda med sin hälsa och träningsnivå. Att 20 procent skippar träningen för att de tycker att de har ätit dåligt och en tredjedel tränar för att varva ned, men lika många hoppar över träningen på grund av stress. 
 
Träningsbekännelserna visar att individen har koll på att maten hänger ihop med träning och hälsa, men att det är svårt att efterleva. Intresset för hälsosam mat ökar hos de som tränar och är faktiskt större än intresset för träningstips. 
Samtidigt så reflekterar vi inte så mycket över vad vi äter innan eller efter passet, men att vara för mätt, för hungrig, eller att ha ätit dåligt, upplever många gör träningen onödigt tuff. Undersökningen visar även att hinna handla och laga mat är något som ofta leder till att vi inte ens kommer iväg till vår träning. 
 
FS o ICA1

”Vi märker ett stort intresse för hälsa och vi vill guida och inspirera Friskis medlemmar och ICAs kunder kring kostens betydelse kopplat till en hälsosam och aktiv livsstil. Vi vill göra varje dag lite enklare, så också inom hälsa”, säger Paula Frösell, dietist och ansvarig för ICAs hälsokommunikation på ICA Sverige.

Friskis&Svettis har under sina 41 år inte bara byggt upp en stor kunskap, utan också ett förhållningssätt till träning som något härligt och otvunget.

”På Friskis förhåller vi oss till mat på samma sätt som vi gör till träning. Det ska vara lustfyllt, fritt och otvunget. På så sätt skapas en träningsmiljö, där var och en får vara precis som den är. Tillsammans med ICA har vi nu en unik möjlighet att göra skillnad för ännu fler människor”, säger Susanne Jidesten, generalsekreterare Friskis&Svettis.
 
Rate this item
(1 Vote)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo