Technogym Excite Live vill sätta en ny standard på marknaden

Med ny teknologi och användarvänligt gränssnitt siktar Technogym på att förändra upplevelsen av träningsmaskiner. 

Technogym lanserar nu en serie träningsmaskiner – Excite Live – som med artificiell intelligens personifierar träningsprogram och läser av användarens data för att dagligen komma med de bästa möjligheterna, baserat på preferenser, mål och framsteg.
 
“Med Technogym Live, som är en alldeles unik och ny digital plattform i Excite Live-serien höjs upplevelsenivån för träningsutrustning och tar digital personlig träning till en helt ny nivå. Nu kan varje träningspass vara oerhört mer motiverande och likna upplevelsen att träna med en tränare eller uppleva gruppgemenskap”, säger Farhad Jabbari, CEO Qicraft Group.
 
Med Excite Live siktar Technogym på att bli ännu mer relevant i det växande omnichannel tränings-landskapet.
 
“Digital teknologi i träningsmaskiner håller generellt en för låg nivå då gränssnittet sällan är tillräckligt intuitivt eller pedagogisk. Att förstå hur det fungerar är en övning i sig, och så ska det inte vara, vår ambition är att ändra på detta med Technogyms nya Excite Live”, fortsätter Farhad Jabbari.
 
Förändringar – inifrån och ut
Skillnaden med den nya Excite Live-linjen märks inte bara på insidan. Löpbandet ger 13 % mer utrymme att springa, men tar 30% mindre golvyta än tidigare. Och crosstrainern Excite Live Synchro kommer att erbjuda marknadens längsta steg med 67 cm och en justerbar ramp som möjliggör lutning. Övriga produkter i serien inkluderar nya versioner av träningscyklar, en trappmaskin, en handcykel och ytterligare en crosstrainer. Alla enheter har även lägre energiförbrukning än sina föregångare och man har lagt stor vikt vid att minska både produkternas och produktionens miljöpåverkan.
 
Excite Live lyckas kombinera modern men ändå tidlös design på ytan, som verkligen gör skillnad. Men det är ändå insidan som är den stora nyheten. Människor kommer kunna välja bland en mängd olika program och inställningar på en helt ny nivå.
 
Excite Live kommer bland annat erbjuda digitala tränarledda träningspass, gruppklasser, virtuell utomhusträning, träningsrutiner, underhållning och mycket annat.
 
“Vi hoppas att det ska sänka tröskeln för att ta tag i träningen, och göra det så pass roligt och enkelt att man fortsätter. Har man använt en Excite Live-maskin så har jag svårt att se att man går tillbaka till gamla vanor, oavsett vilken nivå du ligger på”, avslutar Farhad Jabbari.
 
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB