Eleiko köper upp mekanisk verkstad

Eleiko Group har förvärvat Melanders Verkstad AB – en specialist inom skärande stålbearbetning med säte i Laholm. 

Förvärvet stärker Eleikos egna produktion och tillför kompetens och kapacitet när bolaget satsar på fortsatt tillväxt.
 
Eleiko och Melanders har sedan flera år samarbetat framgångsrikt inom utveckling och tillverkning av Eleikos fria vikter för styrketräning. Förvärvet ger möjligheter att utveckla det samarbetet ytterligare samt uppnå en rad synergier inom produktion och produktutveckling.
 
”Vi mycket glada att välkomna Melanders anställda till Eleiko. Den höga kompetens och professionalism som företaget besitter kommer bidra starkt till Eleikos fortsatta tillväxtresa”, menar Erik Blomberg, VD Eleiko-gruppen.
 
I samband med förvärvet blir Melanders VD och tidigare ägare Mikael Nilsson ny produktionschef för Eleiko-gruppen.
 
”Det ska bli mycket spännande att få vara med och utveckla Eleikos produktion. Svensktillverkat kommer få en ökad betydelse för att säkerställa kvalitet och leveranssäkerhet i framtiden”, säger Mikael Nilsson, VD Melanders Verkstad
 
Melanders Verkstad kommer drivas som ett separat bolag inom Eleiko-gruppen och även serva en rad andra kunder inom skärande stålbearbetning. Eleiko kommer fortsätta att investera i utveckling av bolagets produktion i form av maskininvesteringar och automation som en viktig del av företagets strategi.
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB