Biocircuit - ett koncept som ökar dina intäkter

Easyfit Kaari i Finland tecknade fler kunder och ökade sina intäkter genom att investera i Biocircuit. De gjorde det genom att skapa ett nytt premiummedlemskap. 

Hösten 2018 fick Easyfit Kaari, ett medelstort gym i Helsingfors, möjlighet att expandera sitt 850 kvm stora center med ytterligare 180 kvm. Vid utbyggnaden valde ägaren att slå samman gymmet med sjukgymnastik och massage, som var verksamma i samma byggnad. Samgåendet var ett strategiskt val för att locka fler kunder och skapa ett attraktivt erbjudande för både medlemmar och patienter. För att uppnå målet om ökad kundbas med gott resultat och samtidigt vara attraktivt, valde Easyfit Kaari att satsa på Technogyms Biocircuit. Resultatet var outstanding - på bara tre månader tecknade de över 150 premiummedlemskap, varav 11% var helt nya kunder.
 
Ett sätt att skapa mervärde
Easyfit Kaari erbjuder Biocircuit som en del av ett premiummedlemskap. Ägaren Marit Koskinen såg Biocircuit som ett tillfälle att tillföra värde för sina medlemmar. Med Biocircuit kunde centret erbjuda en säker och enkel träningsform för seniorer och sjukgymnastikskunder, samtidigt som man lockade nya medlemmar som ville ha en snabb och effektiv träningsform. Biocircuit gav också möjlighet att erbjuda något nytt till befintliga medlemmar som skapar variation och motivation.
 
Techno Bio
 
Viktigt med tydliga mål
Vid genomförandet av Biocircuit fastställdes tydliga mål för vad som var önskvärt att uppnå. Centret valde att erbjuda premiummedlemskap till ett pris av +10 euro, på det fasta månatliga medlemspriset. Målet för de första tre månaderna var att sälja 150 premiummedlemskap, varav 30 skulle vara nya medlemmar. Det nya erbjudandet slog alla förväntningar, redan innan Biocircuit lanserades, hade Easyfit Kaari sålt 60 premiummedlemskap genom bra marknadsföring och pre-sales.
 
"Vi är mycket nöjda med Biocircuit och det nya premiummedlemskapet. Men jag ser också många fler möjligheter när det gäller försäljning och marknadsföring som vi ännu inte har undersökt. Till exempel förmågan att erbjuda Biocircuit som gruppträning", menar Maarit Koskinen, ägare till Easyfit Kaari.
 
Vill du veta mer? Kontakta Qicraft idag >>
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB